خورش ونوشک یکی از خورش های سنتی و قدیمی شهر کرمانشاه است که علاوه بر اینکه رنگ و لعاب زیادی دارد برای بدن نیز بسیار مفید است. جالب است بدانید که ونوشک یکی از گیاهان دارویی شهر کرمانشاه است. در ادامه با آموزش آشپزی و دستور پخت خورش ونوشک با پورتال فارسی نو همراه باشید.
مواد لازم خورش ونوشک برای ۲ نفر | |
گوشت خورشتی | ۲۰۰ گرم |
ونوشک | ۱ لیوان |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد |
زعفران دم کرده | به میزان کافی |
روغن مایع | به میزان کافی |
نمک و ادویه | به میزان کافی |
طرز تهیه خورش ونوشک
ابتدا گوشت را خرد می کنیم و با پیاز خرد شده ، روغن و مقداری زردچوبه کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند بعد آب اضافه کنید تا گوشت بپزد.
در صورت استفاده از مرغ ، ونوشک را بلافاصله به گوشت اضافه کنید تا با هم بپزند اما در مورد گوشت گوساله ، ونوشک را در اواسط پخت اضافه کنید.
گوجه فرنگی را در آب جوش انداخته و پوست گوجه فرنگی و دانه های آن را جدا کرده و به قطعات حبه قندی خرد کنید.
زمانی که گوشت و ونوشک پخته شدند گوجه فرنگی ، فلفل سیاه ، نمک و زعفران اضافه کنید چند دقیقه که جوشید شعله را خاموش کنید.
در صورت تمایل میتوانید کمی رب گوجه فرنگی هم برای خوشرنگ تر شدن خورش به آن اضافه کنید.
ونوشک را میتوانید در این خورش نسبت به سلیقه خود به صورت خوشه کوچک در آورده یا کاملا از خوشه جدا کنید و دانه دانه در خورشت بریزید.
منبع : طرز تهیه خورش ونوشک
- ۹۷/۰۶/۲۲